Produkter   » Foder » Saracen » Saracen » Balancer
Balancer

Det är viktigt att hästen äter fibrer som hö och hösilage. Därefter behövs rent vatten, vitaminer och mineraler.  Hästar är inte skapta för det arbete vi ber dem om så för att sätta muskler behövs protein av bra kvalitet.

 

Saracen har utifrån detta tagit fram en BALANCER, den balanserar upp det som saknas i grovfodret utan att ge energi. Alla har ett koncentrat av högkvalitativt protein, vitamin och mineral.

 

Varför har Saracen tillfört protein i BALANCER? Räcker det inte med vitaminer och mineraler?

Hösilage innehåller oftast mycket protein men protein är bara ett samlingsnamn för en mängd olika aminosyror. Så även om du tycker att din häst får i sig tillräckligt med protein via
hösilaget när du fodrar rätt mängd så innehåller det inte tillräckligt av de essentiella (livsviktiga) aminosyrorna, främst då lysin och metionin.

Lysin och metionin produceras inte i hästens kropp utan tillförs via proteinet. Även om grovfodret ger mellan 35-60 g protein per kilo så är kvaliteten ganska låg och mängden lysin i intaget blir otillräcklig även om hästen har fri tillgång. Hästar som enbart får grovfoder kommer fortfarande se ganska fina ut på grund av det goda energiinnehållet men på lång sikt kommer kvaliteten på pälsen, huden, hovarna och muskeltonusen påverkas. 

Så när du väljer att tillföra BALANCER till foderstaten ger du rätt protein (aminosyror) av hög kvalitet. Du balanserar upp det som saknas i grovfodret utan att ge energi. Du förbättrar dessutom pälsen, huden, hovarna och muskeltonusen på din häst

 

Välj mellan fyra skräddarsydda blandningar med det lilla extra efter olika behov. 1 säck räcker i 40 dagar. Liten giva ger optimalt näringsintag. 

12 36 72

Balancer

RE-LEVE®
PASSAR TYP AV HÄST•för hästar med tendens till nerv...
340,00 kr :-

Balancer

Stamm 30® BALANCER
PASSAR TYP AV HÄST•Lättfödda avelshästar•Lämpligt f...
450,00 kr :-

Balancer

BioLife BALANCER
PASSAR TYP AV HÄST•passar alla hästar•för hästar so...
590,00 kr :-

Balancer

ESSENTIAL BALANCER
PASSAR TYP AV HÄST•passar alla hästar  HÄLSA•bra v...
490,00 kr :-

Balancer

SHAPE-UP BALANCER
  SHAPE-UP™ BALANCER   PASSAR TYP AV HÄST•hästar...
410,00 kr :-
 
 
Moms: inkl. exkl.