Produkter   » Foder » Saracen » Saracen » Tävlingshästen » Produkt

RE-LEVE®

RE-LEVE®

PASSAR

TYP AV HÄST
•för hästar med tendens till nervositet och stress

 HÄLSA
•ett högteknologiskt foder med en specialformula där allt spannmål har uteslutes vilket gör det ytterst väl lämpat för presterande hästar som är disponerade för tex korsförlamning eller på annat vis är känslig för spannmål eller stärkelse (fånghästar, PSSM, RER etc)

 STÄRKELSE OCH SOCKER
•mycket låg i stärkelsen är 7,8 %

 ARBETE
•för hästar i medel till hårt arbete

FÖRDELAR

SPECIAL
•underhåller optimal muskelfunktion
•den stora delen mikronäring och antioxidaner, t ex vitamin E och selen är tillsatta i fodret tillsammans med dagliga det behovet av elektrolyter

 FIBRER
•rikligt innehåll av  SuperFibre dvs högkvalitativa fibrer som är kvar längre i hästens mage och därför ger ett optimalt och konstant energiupptag

 VITAMIN OCH MINERAL
•komplett med allt om du ger rekommenderad fodergiva

 E-vitamin
•naturlig E-vitamin. E-max Ester, organisk som är mycket lätt för hästen att ta upp

 PROTEIN
•kvalitativa sojaskråpellets (koncentrerad källa av protein)

 JÄST
•innehåller tillsatt Yea-sacc för ökat kalciumupptag och god matsmältning

 HAVREFRITT
•helt fritt från spannmål

 

 

 

BESKRIVNING

Re-leve® är ett högteknologiskt foder med en specialformula helt fritt från spannmål vilket gör det mycket lämpligt för presterande hästar.

 

Re-Leve® formula är baserat på den omfattande forskningen gjord av Dr Stephanie Valberg, forskare vid University of Minnesota and Kentucky Equine Research in Lexington.

 

Re-Leve® förser hästen med en stora mängd energi som behövs för kunna prestera. Energin kommer från ett flertal olika energikällor. Lättsmälta fiberkällor och rikligt med olja minskar behovet av stärkelse i dieten. Detta är ett sätt att undvika de metaboliska konsekvenserna som är förknippade med stora mängder stärkelse som når grovtarmen. Re-Leve® kan göra hästarna lättare att hantera eftersom de ofta blir mindre exalterade och uppstressade då stärkelsen är så låg.

 

Re-Leve® innehåller kvalitativa sojaskråpellets, en koncentrerad källa av protein, spårämne och jäst. Genom att tillsätta en jästkultur som är särskilt utformade för häst understödjs en optimal mikrobiell aktivitet, vilket i sin tur bidrar till att främja enzymproduktion som i sin tur förbättrar fosfor, magnesium och kalium upptaget och främjar matsmältningen av fibrer. Den stora delen mikronäring och antioxidaner, tex naturligt vitamin E och selen och elektrolyter är tillsatta. Detta understödjer en normal muskelfunktion.

 

Det kan rekommenderas att komplettera Re-leve® med 2 – 5 hg Equi-Jewel® dagligen, vid behov att ytterligare kalorier eller energi. Equi-Jewel® består av riskli, fettrikt och fiberrikt men mycket lågt i stärkelse.

 

 

NÄRINGSINNEHÅLL
Se bild

 

 

REK. DAGSGIVA


Vikt  =  rek. min. dagsgiva
 

100 – 200kg  =  0,5- 1kg
 

300 – 400kg  =  1,5- 2kg
 

500 – 600kg  =  2,5- 3kg
 Artnr: Benämning: Pris: Antal:
300-012 RE-LEVE® 340,00 kr :-/st

Tillbaka

 
 
Moms: inkl. exkl.