Produkter   » Foder » Saracen » Saracen » Fritidshästen » Produkt

Veteran Mix/pencils

Veteran Mix/pencils

PASSAR

TYP AV HÄST
•hästar & ponnyer runt 16 år gamla
•för alla hästar som behöver öka i vikt och muskulatur

 STÄRKELSE OCH SOCKER
•medium stärkelse och socker

 ARBETE
•vila, lätt arbete till medel

FÖRDELAR

Special
•innehåller kraftfulla antioxidanter
•rik på olja för sund hud och päls
•innehåller fyra olika örter för sunda luftvägar, god matsmältning samt understöd av immunförsvaret

 FIBRER
•rikligt innehåll av SuperFibre dvs högkvalitativa fibrer som är kvar längre i hästens mage och därför ger ett optimalt och konstant energiupptag

 VITAMIN OCH MINERAL
•kompletterad med Kentucky Equine Research unika vitamin, mineral och spårämnes formula.Den garanterar en konstant och jämn kvalitet. Bioplex mineraler för att öka det naturliga försvaret för slitaget genom stress samt understödja en effektiv muskelfunktion

 E-VITAMIN
•naturlig E-vitamin. E-max Ester, organisk som är mycket lätt för hästen att ta upp

 PROTEIN
•kvalitativa sojaskråpellets dvs proteinkällor för bästa cellfunktion, vävnads och muskelåterhämtning

 HAVREFRITT
•Helt fritt från spannmål

 

 


BESKRIVNING

Saracen Veteran Mix är en högkvalitativ, mycket lättsmält muslie som är speciellt framtagen för de äldre hästarna. Saracen Veteran Mix var det första fodret på marknaden som var specialdesignat för att möta de näringsmässiga krav och behov den äldre hästen ställer på ditt foder.

 

Veteran Mix innehåller SuperFibre. SuperFibre är en fiberråvara som innehåller lika mycket tillgängliga kalorier som ett spannmål. Genom att använda SuperFibre kan man minska mängden spannmål i ett recept och en konsekvens av detta är att stärkelsemängden minskas påtagligt i foderstaten men energimängden (kalorierna) kvarstår. Detta ger som effekt att man minskar risken för olika matsmältningsbesvär som orsakas av dieter med hög stärkelse .

 

Genom den vegetabilisk oljan i kombination med SuperFibre, kommer energin tillgodo långsamt, det gör att man undviker att hästen blir allt för exalterad, något som man oftast förknippas med foder som är spannmålsbaserade.

 

Dessutom innehåller denna nya E-Max Ester; en ny naturlig vitamin E-källa som bara kan fås genom Saracen. E-Max Ester är en organisk, naturlig E-vitamin som är mycket lätt för hästen att ta upp, dubbelt så lätt att ta upp som de syntetiska versionerna. Antioxidanter som vitamin E fungerar som städmoppar på fria radikaler och hjälper hästen att bibehålla en sund muskelfunktion samt bättre återhämta sig efter prestationer.

 

Veteran Mix har kvalitativt protein i en mängd som är anpassad för den äldre hästens behov. Även vitamin och mineralinnehållet, så som fosfor ingår med ökade mängder. Detta fiber- och fettrika foder har dessutom ett tillskott av fyra olika örter för att ge extra smaklighet och understöd av god hälsa.

 


NÄRINGSINNEHÅLL
Se bild

 

 

REK. DAGSGIVA


Vikt  =  rek. min. dagsgiva
 

100 – 200kg  =  0,5- 1kg
 

300 – 400kg  =  1,5- 2kg
 

500 – 600kg  =  2,5- 3kg
 

*½ kg / 100kg häst och dag

 Artnr: Benämning: Pris: Antal:
300-010 Veteran Mix/pencils 260,00 kr :-/st

Tillbaka

 
 
Moms: inkl. exkl.