Här kan du välja mellan näringsrika foder till häst. Saracen hästfoder har på ett brett utbud, välj efter din hästs behov. Det finns olika Balancer foder, till tävlingshästen, fritidshästen, avel-uppfödning, konvalecent, vikt, Ems, fång, veteran mm.
Kvalitativa vitaminer och mineraler är en självklarhet. Här hittar du också tillskott till häst, rena örter och olika resultatinriktade örtblandingar.
Hittar du inte vad du söker i webshopen så tar vi gärna hem det till dig.
Se hela Saracens sortiment här www.saracen.se
 
Saracen Feeds Ltd, har en målsättning att, när det är möjligt, byta ut ett spannmål (eller en del) mot en Super Fibre, för att på så sätt öka det näringsmässiga upptaget samtidigt som belastningen på mage och tunntarm minskar. På detta sätt skapar man ett naturligare foder för hästen, minskar fodermängden och med en lägre stärkelsemängd får man oftast en lugnare och mer hanterbar häst.
 

För Saracen Horse Feeds Ltd.har det alltid varit viktigt att producera näringsmässigt optimala, sunda och innovativa foder samt kunna ge sina kunder en kvalitativ och lättillgänglig personlig service. Saracen sökte sig därför till Kentucky Equine Research (KER), grundat av Dr. Joe Pagan Ph.D. 1988. Saracen är idag exklusiv Team Member i UK till Kentucky Equine Research.

KER är det mest produktiva oberoende hästforskningscentret i världen. Målet för KER är att öka förståelsen för hästens närings- och träningsfysiologi, och tillämpa denna kunskap för få mer hälsosamma,, mer atletiska hästar. Från sitt huvudkontor i centrala Kentucky, bedriver KER en omfattande forskning, och varje undersökning syftar till att förbättra hälsa och välbefinnande för hästen genom att rikta in sig på specifika problem och hitta näringsmässiga lösningar. Genom att arbeta så nära med KER, har vi en unik möjlighet applicera senaste forskning och kunskap i våra foder. Exempel på dessa unika progressiva foder som gör en verklig skillnad är RE-LEVE®, Level-Grow™ och Super Fibre Pencils.

 

DENGIE

Dengie är Englands ledande tillverkare av Alfalfa (lucern) produkter. Alfalfan ugnstorkas för att kunna hålla högsta kvalitet och bästa möjliga hygien.

Växttråd, populärt uttryckt som fibrer, krävs för att hästen ska ha en väl fungerande grovtarm. Alfalfa innehåller rikligt med lättsmält protein men också ett proteinbundet kalcium som hästen har lätt för att ta upp. Hackelse får även hästen att sänka sin äthastighet och därmed tugga sitt foder bättre, något som påverkar hela matsmältningen positivt.

Dengie erbjuder utöver flera olika varianter av Alfalfa produkter, foder som HEALTHY HOOVES (för den fångdisponerade hästen) & HEALTHY TUMMY (för känsliga magar) mm.

Hittar du inte vad du söker har du hela sortimentet här som vi kan ta hem http://www.saracen.se/foder/dengie/

 

SALVANA

Salvana har en rad oilka organiska och biotillgängliga kvalitets produkter såsom fölmjölk, fölfoder , mineraler , mineralbrix, magnesium, zink ,vitamin-E ,selen mm.

 


Vill du ha hjälp att räkna ut foderstat?
Vi erbjuder kostnadsfri rådgivning för din häst.

Vi åker även ut och har foderföreläsningar och har foderrådgivning i ditt stall.
 
 
Moms: inkl. exkl.